В областта изборният ден скоро ще приключи
В областта изборният ден скоро ще приключи / netinfo


42% от населението на община Средец вече е упражнило правото си на глас, съобщи председателят на ОИК - Антон Даракчиев. „Положението е изключително спокойно, нямаме нито една жалба, нито притеснения, ако продължава така скоро изборнитяден при нас ще приключи", каза още Даракчиев.

Около 18.00 часа се очаква да приключи изборният ден и в община Поморие. Там до момента са гласували близо 34 процента от имащите право на глас за кмет, я 32, 99% са дали вота си и за президент. Опашки е имало рано сутринта, но вече са изчезнали, жалбите, които са подадени до ОИК са основно за предизборна агитация, извън секциите, уточни председателят на комисията - Фани Семерджиева.

Цели 50% са дали своя глас в Промирско и за двата избора, сачот данните до 13.00 часа. До момента там жалби и сигнали не са регистрирани. Изборният ден върви нормално, опашките през последния един час са силно намелели съобщиха за Дарик от общинската избирателна комисия.
Около 35 на сто от имащите право на глас са упражнили своя вот в Карнобат, съобщиха от там. Разликата между гласувалите за президент и кмет са в два гласа. Няма постъпили жалби и изборният ден протича спокойно.
В община Айтос към 13.00 часа обстановката е сравнително спокойна, само две са жалбите за предизборна агитация, отново извън секциите. За местни избори гласа си дали 29, 12 процента от имащите право на вот, а 27,14% са гласували и за президент.