Официално обръщение на новия кмет на Бургас
Официално обръщение на новия кмет на Бургас / netinfo

Скъпи съграждани,


Часове след края на изборния ден се обръщам отново към Вас, за да Ви кажа, благодаря за категоричната Ви подкрепа!
Тя означава едно: Бургас одобрява пътя, който пое през последните четири години и дава своето ЗА следващите важни стъпки на Общината.
Обръщам се към екипа си и новоизбраните общински съветници:
Часове след край на изборния ден ви казвам: няма да има градски тържества и перчене по улиците. Няма да позволя самозабравяне и демонстриране на власт. Ще стимулирам само добрата работа и смирението. Хората са ни избрали, защото очакват конкретни резултати. Ще се разделя с всеки, който забрави това.
Никой не трябва да забравя, че хубавите неща, които се случиха в града през последните четири години, се случиха благодарение на волята, търпението и усилията на Вас, бургаските граждани. Вие изстрадахте тези положителни промени. Изтърпяхте много тежките ремонти в града. Ще се наложи да направите същото и в следващите години. Защото реализацията на най- големите проекти едва сега започва. И пак ще се наложи да впрегнем търпението и да проявим воля, да изтърпим предстоящите неудобства, за да се случат добрите неща.
Горд съм, че на тези избори Бургас гласува ЗА, а не ПРОТИВ. Горд съм, че Бургас не се поддаде на негативната кампания.
Благодаря на бургазлиите в града, на десетките наши съграждани от цял свят, които с обаждания и имейли ме подкрепиха, на студентите, които отделиха от скромните си средства, за да си купят билет за Бургас и да ме подкрепят, на възрастните хора и социално слабите, на активните хора, които видяха перспективата.
От днес ни чака много работа. По реализацията на проекта за Интегриран градски транспорт, реконструкцията на Остров Света Анастасия и Мостика, мащабна канализация в Меден рудник и голяма част от съставните селища, обходния път Кроношпан - Товарна гара, благоустрояване на комплексите и съставните селища, по новите проекти на Общината.
Очаквам до 3 дни всички предизборни щабове и партии да изпълнят задължението си и почистят града от агитационни материали. В противен случай Общината ще почисти за своя сметка, но после ще наложа сериозни глоби.
Още веднъж- тази победа е победа за бургазлии! Действаме за Бургас!

Димитър Николов