Николай Димитров: Прогнозите за изборите в Несебър карат моите опоненти да си изтърват нервите
Николай Димитров: Прогнозите за изборите в Несебър карат моите опоненти да си изтърват нервите / пресцентър Николай Димитров
Николай Димитров: Прогнозите за изборите в Несебър карат моите опоненти да си изтърват нервите
46038
Николай Димитров: Прогнозите за изборите в Несебър карат моите опоненти да си изтърват нервите
  • Николай Димитров: Прогнозите за изборите в Несебър карат моите опоненти да си изтърват нервите

Преди броени дни няколко медии разкриха подробности от одиторски доклад със сигнали за нарушения при обществените поръчки в община Несебър по време на управлението на Николай Трифонов, Магдалена Мандулева и досегашния кмет Николай Димитров.

Николай Димитров се съгласи да коментира за Дарик огласената информация, която директно го дискредитира и представя в една недобра светлина.

 

Този доклад все още не е връчен на Общината. Имаше предварителен доклад и по част от негови точки моите колеги изготвиха съответните опровержения.

Проверката не е само за този период, той включва и предходните мандати, т.е не е само за нашия.

Всъщност през всяка година е правена такава проверка от Сметната палата, но искам да кажа, че и в други общини има подобни доклади, но просто там кметовете са от друго обкръжение и за тях не се споменава нищо. Това са поредните опити да се вкара някаква истерия в изборите. Явно социологическите проучвания на някои от моите опоненти не показват добри резултати и за това се чудят как по всякакъв начин да дискредитира лицето Николай Димитров. Аз заявявам, че нямам никакви притеснения, не се притеснявам от нищо! Жалкото е, че в тази операция е включен целият апарат, всички органи и аз мисля, че от 20 години такъв режим не е имало!

Може ли да се каже, че срещу вас и листата общински съветници, които ви подкрепят, има някаква репресия или натиск?

 

Чувам подобни мнения от много хора, които ме подкрепят. И защо срещу мен има такава голяма истерия? Да, аз съм независим кандидат, издигнат от инициативен комитет и за мен е важно мнението на моите съграждани, аз ще продължа да устоявам интересите на моита съграждани, ако те ми възложат тази работа на 23 октомври. Аз ще продължа да браня интересите на моите съграждани, относно проблемите с Национална спортна академия и относно други проблеми, като например да не се източи общината за инфраструктурата на Слънчев бряг и много много други дейности, които аз поставих под управлението и контрола на общшината. Защото мен ме нападат, че от тука изтичали средства, че бюджетът не бил балансиран, че едва ли не общината е фалирала. Това са некомпетентни изказвания на моите бивши заместници, които три години стояха на топло и в един момент получиха убежище в някои листи. Те винаги са били през годините такива, затова и хората толкова ги уважават, но има дейности, които ние направихме общински и по този начин спряхме кранчето на много частни корпорации. В момента аз съм неудобен, защото си свърших работата! Много хора ми казват „Щом толкова много те нападат и толкова много се спекулира по твой адрес от разни сайтчета, разни други „приятелски” медии, защото вие виждате как стават нещата, значи това си е поредната спекулация, нищо ново под слънцето, за ситуацията в България в момента.

Правил ли сте опит да изчислите какви загуби сте нанесли на тези корпоративни кръгове. Вие казвате, че сте спасили парите, а какви загуби сте нанесли на тези корпорации?

 

Общината е плащала приблизително милион и половина лева на частни охранителни фирми преди аз да бъда избран за кмет. В момента нашето общинско звено за охрана, в което създадохме около 110 нови работни места, за година издръжката му струва на бюджета ни около 900 хил. лв., значи близо половин милион лева спестяваме. Къде е кражбата тогава? От заплатите на работниците ли, от кого?

Примерно същото е с дейността „Озеленяване” на половината на това, което плащахме на частната фирма, която поддържаше озеленяване на три площадки, ние в момента цялата община поддържаме, всички зелени площи са с автоматично напояване. Създадохме 25 нови работни места към „Благоустройство и комунално стопанство”, специализирано звено, което поддържа озеленяването, разсад, цветя – на половината от тази сума. От паркингите, само от Северния паркинг в Стария град Общината получаваше „глобалния” наем от 15 хил. лв на година, в момента приходите само от този наем са над 300 хил. лв.в полза на Общината. Къде се краде? Къде са злоупотребите?

Просто кметът трябва да се напада, защото той не ходи по гайдата на частни корпоративни интереси, на разни измислени олигарси. Аз не се притеснявам от нищо. Тук въпросът не е дали аз ще стана кмет на Несебър, въпросът е дали Общината да продължи със своя неутралитет, да няма голяма намеса на частни корпоративни интереси и местните хора да не чувстват туземци и да не се плашат, когато минават по пешеходните пътеки от разни мазерати, ламборджини и други такива!