Един кандидат в две листи за общински съветници засече ОИК-Търговище
Един кандидат в две листи за общински съветници засече ОИК-Търговище / снимка: Sofia Photo Agency, архив

След систематизиране на всички кандидати, участващи в предстоящите местни избори, Общинската избирателна комисия в Търговище е установила че един човек е кандидат за общински съветник от две партии, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Гергана Цонева. Бойко Грозданов бил вписан в листите на Комунистическа партия на България и на Движение за социален хуманизъм.

Тъй като решение по казуса с дублирането може да вземе само Централната избирателна комисия, ОИК е изпратила документите по случая в столицата. С решение №1013 от 30 септември ЦИК заличава кандидатурата на Бойко Грозданов от листата на Комунистическа партия, тъй като Движение за социален хуманизъм първа е регистрирала своята листа.

В ОИК Търговище до момента има подадени две жалби за нарушения в хода на предизборната кампания. Първата е за това, че на деца са били раздавани агитационни материали. След разглеждане, ОИК е излязла с призив към партиите и медиите да не се въвличат деца в кампанията, с което спазват и изискване на Закона за закрила на детето.
Втората жалба е за разлепяне на агитационни материали на места извън посочените. Предстои конкретно запознаване със случая и вземане на решение, каза Гергана Цонева.

Повече по казуса с дублирането на името на Бойко Грозданов в листите за общински съветници на две партии чуйте от председателя на ОИК-Търговище Гергана Цонева: