10 са кандидатите за кмет на община Търговище
10 са кандидатите за кмет на община Търговище / DarikNews.bg, архив

В последните минути на срока за регистрация в ОИК-Търговище бяха подадени документите на още двама кандидати за кметове. Така регистрираните кандидати за кмет на Търговище са 10. Последните двама регистрирани са издигнатият от Единната народна партия Турхан Билял Хаджиибрямолу и кандидатът на ДПС Тунчер Кърджалиев, който е настоящ депутат от движението.

Останалите 8 кандидати за кмет на Търговище са: Иван Неделчев от ГЕРБ, Димитър Димитров от Атака, Йовчо Йовчев от Движение за социален хуманизъм, д-р Красимир Мирев от БСП, Красимир Русев от СПС „Защита", Светлозар Панайотов от БНРП, Станьо Александров от РЗС и Иван Петров от БЗНС.

Листи за общински съветници са регистрирали партиите: НДСВ, Дром, ВМРО-БНД, ГЕРБ, Атака, Движение за социален хуманизъм, БСП, ДСБ и БНРП, ДПС, БЗНС, Лидер, Партия на българските комунисти, Единна народна партия.

На 21 септември в 15 часа ще бъде изтеглен жребий между регистрираните партии за поредния номер в бюлетината, както и за местата за агитационни материали.