Саудитска Арабия ще открие посолство у нас
Саудитска Арабия ще открие посолство у нас / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Саудитска Арабия ще открие посолство у нас
42503
Саудитска Арабия ще открие посолство у нас
  • Саудитска Арабия ще открие посолство у нас

Цената на петрола трябва да е между 75 и 80 долара за барел. Това заяви посланикът на Саудитска Арабия в Гърция Салех Ал Гамди. Той анонсира, че скоро неговата държава ще открие свое посолство в България.

Ал Гамди обърна внимание, че въпреки че страната му е най-големият производител на петрол, тя не определя цената едностранно, а това се прави от световните пазари. Дипломатът припомни, че Саудитска Арабия не е срещнала разбиране от останалите страни членки на ОПЕК за действията, които да помогнат за намаляването на цената на нефта. Реалната цена, от която всички биха били доволни, е между 75 и 85 долара за барел.

По отношение на възможностите пред българските инвеститори посланикът заяви, че в Саудитска Арабия има много работа за строителните фирми. Той похвали данъчните условия и изтъкна, че има добри възможности за кредитиране на добрите проекти. По отношение на туризма Ал Гамди обясни, че стои проблемът с визите, тъй като няма посолство на страната ни в арабската държава, нито пък на Саудитска Арабия у нас. В близко бъдеще Саудитска Арабия ще открие посолство в София и дипломатът изрази надежда, че страната ни ще има скоро свое посолство в Саудитска Арабия.