Проф. Мермерски разкри рецепта за “елексир на младостта”
Проф. Мермерски разкри рецепта за “елексир на младостта” / DarikNews.bg, Невена Божкилова

Проф. Христо Мермерски представи в Стара Загора нова здравословна напитка, която по думите му е своеобразен "елексир на младостта". Проф. Мермерски гостува за първи път в града на липите. Той е тук по покана на Пчеларско дружество "Липа".

Въпросната напитка може да се пригорви в домашни условия от всеки. Нужно е да затоплите вода в бутилка, добавяте качествен мед, прополис на капки, 1 л. пчелен прашец и 2-3 изцедени лимона.

Проф. Мермерски сподели редица ефикасни рецепти с мед. За епилепсия той препоръчва следното: 60 g орехови ядки смесени с 60 g мед. Тази смес е подходяща за всеки, който иска да запази паметта си до дълбоки старини.

Проф. Мермерски разкри рецепта за елексир на младостта
netinfo
А как да живеем по-дълго и да бъдем здрави? Професорът има отговор и на този въпрос. Предложението е: 1 кофичка кисело мляко, 1 л. мед, 1 л. пектин, 30 капки прополисова тинктура и канела. Подобна закуска сутрин ще ви набави нужните за организма вещества; ще пречисти задържаните токсини и тежки метали и ще подобри имунната ви система, гарантира проф. Мермерски.

За седма поредна година Пчеларско дружество "Липа" и община Стара Загора организират базар на пчелни продукти в центъра на града. Той започна на 29 септември и ще продължи до празника на Стара Загора - 5 октомври. Целта е хората да се запознаят с ползата от пчелните продукти. По този повод председателят на дружеството Тодор Иванов обясни, че през септември от страната са изнесени над 80 тона мед.