Измамени граждани си искат парите от несъстоял се концерт на Георги Христов
Измамени граждани си искат парите от несъстоял се концерт на Георги Христов / Д.Бобева-архив

 

 

За трети пореден път близо 400 граждани от Казанлък останаха излъгани от старозагорската фирма „Диджей мюзик", организатор на злополучния концерт на певеца  Георги  Христов.

 Концертът трябваше да се състои миналия понеделник-3-ти май.

Минути след 19 часа, за когато бе обявено неговото начало представител на фирмата- организатор заяви на близо 500-те граждани,  закупили билети от  по 10 лева, за да слушат любимия си изпълнител, че поради финансови  разногласия концертът няма да се състои. На хората в залата бе предложено в замяна на това да  посетят друг концерт с  балет и друг изпълнител.  Масовото възмущение на казанлъчани  тогава се изрази в  шумно напускане  на залата и късане не плакатите на Георги  Христов,  щедро налепени по казанлъшките улици.  Да върнат  още на следващия ден / 4-ти май/ парите на хората, платени за нещо, което не са видели, тогава обещаха от фирмата- организатор.

Ден след концерта едва 30- тина а „щастливци" имаха възможност  да си върнат  дадените пари.

От „Диджей мюзик" обещаха останалите да си  получат  парите в почивния  ден- 7-ми май. Повярвалите на това и в петък останаха излъгани. Поредният ден за връщането на пари бе днес, но и днес пред НЧ „Искра", където чакаха десетки граждани не се появи  никой от фирмата- организатор на конкурса. Част от гражданите, излезли от работа, за да получат парите си,  не криеха възмущението си както от представителя  на „Диджей мюзик", така и от самия изпълнител, тъй като според тях той се отнесъл несеризно към случката.

 Въпреки настоятелните позвънявания на Антон Христов- представител на фирмата -организатор, чакащите граждани не успяха да осъществят връзка с него. В късния следобед с SMS той съобщи, че който желае да получи парите си, ще може да стори това утре - вторник-11-ти май в старозагорския офис на фирмата, на улица „Отец Паисий" № 88, от 14 часа.

 Недоволните са категорични, че вече се подиграват с тях и свикват утре от 17,30 часа пред казанлъшкото читалище  „Искра" сбирка на измамените.

На нея ще се подготви  граждански иск срещу фирмата от името на всички пострадали. За случая ще се сезира Данъчната служба и Прокуратурата.

 Грубите изчисления показават, че постъпленията от билети за голямата  зрителна зала на ДК „Арсенал", където трябваше да се проведе концерта са около 5 хиляди лева.