Върнаха беглеца Маце във варненския затвор
Върнаха беглеца Маце във варненския затвор / Пресцентър на МВР

Затворникът Малин Крумов, който вчера избяга и впоследствие бе заловен, е бил върнат още снощи във варненския затвор. Това съобщи за Дарик районният прокурор на Варна Цветанка Гетова.

Малин Бориславов Крумов, който излежава доживотна присъда без право на замяна, избяга от Варненския затвор около 16.30 часа вчера. След като бе обявен за национално издирване, беглецът бе заловен на трийсетина километра от Варна в посока Бургас - в района на село Старо Оряхово. Издирваният затворник пътувал в такси. При задържането му побягнал, което принудило полицаите да го спрат със стоп патрон в крака, припомня Дарик.

Здравословното състояние на Крумов е добро. В момента се намира в затворническата болница, уточни прокурор Гетова.

Начинът, по който опасният затворник успя да избяга, както и дали е имал съучастници, е в процес на разследване, обясни районният прокурор на Варна. По непотвърдена информация Крумов е избягал от затвора, прескачайки високата около 4 метра ограда. Как престъпникът с прякор Маце е успял да премине през изградените контролно-пропускателни пунктове на изходите на Варна остава неизвестно.

Преди дни Малин Крумов, родом от Пернишко, беше окончателно осъден от Върховния касационен съд на доживотен затвор без право на замяна. Доживотната присъда е за предумишлено убийство на македонеца Орце Коруновски, извършено през септември 2002 година в заведение в центъра на Варна. Убийството, което стана известно като един от първите публични разстрели в България, е било извършено при условията на опасен рецидив, предумишлено и по начин, опасен за живота на мнозина.

Други новини от Варна