Симо Щерев: Младите трябва да опитат голямо състезание
Симо Щерев: Младите трябва да опитат голямо състезание / Gong.bg
„Шансове винаги има. Отиваме да вземем колкото може повече медали. Любен Илиев не е чак толкова неизвестен, тъй като той стана шампион на България за мъже тази година и взе медал от Европейското първенство за юноши. Истината е в това младите да опитат голямото първенство, а ние се готвим за Олимпийските игри в Лондон, така че това е една от нашите надежди”, сподели старши треньорът на националния ни отбор по свободна борба Симеон Щерев пред Гонг.

„Радослав Великов пак е болен. Може би като навлезе в спортна форма и му пада имунната защита, и се разболява, но до Европейското има още няколко дни. Да се надяваме, че ще се съвземе”, добави Щерев, който следващия месец ще е лектор на треньорски семинар у нас.

„Мога да ви кажа, че един от най-големите бойци в отбора е Анатолий Гуйдя. Всички наши спортисти трябва да погледнат човека, който е над 30 години и който с цялото си сърце иска да участва и побеждава. Малшанс за него преди Олимпиадата, той наистина беше един от претендентите за медал. Имам голямо доверие в Божидар Бояджиев. Подготовката му започна добре, завърши добре, на Европейското показа, че може, но поради лични причини той реши тази година да не се състезава. От догодина ще започне за Олимпийските игри”, коментира още Симеон Щерев, а по повод състоянието на олимпийската ни вицешампионка каза:

„Станка Златева е в много добра спортна форма, но и тя се разболя. Някакъв вирус ни нападна, но има време за възстановяване.”