Асфалтират в кв. Сини камъни
Асфалтират в кв. Сини камъни / netinfo

Започва асфалтирането на кв. „Сини камъни" в Сливен. Очаква се полагането на асфалта да приключи до три месеца, съобщи кметът Йордан Лечков. Улиците на големия сливенски квартал бяха разкопани преди повече от една година за полагане на нови тръби за водопровода, канализацията и за газификация.

Също тези дни ще бъде асфалтирана едната лента на бул. „Ичеренско шосе", след като полагането на тръби там приключи. Веднага след това  обаче ще бъде затворена другата лента, уточни Лечков. Ремонтите на този участък се очаква да приключат до края на август.

Закъснява стартирането втора фаза от водния цикъл на Сливен за  подмяната на канализацията и водопровода в центъра на града. Причината е, че министър Орешарски не е подписал съфинансирането по програма ИСПА, обясни кметът на Сливен.        

Планирани са реконструкция на над 25 километра канализационна и 11 км километра водопроводна мрежа в старата част на града и кварталите „Комлука" и „Клуцохор" и ремонтни работи по булевард „Хаджи Димитър", където има нужда от подмяна на колектор.