До 19 ч. регистрират листите с кандидати за депутати
До 19 ч. регистрират листите с кандидати за депутати / netinfo

 

От Коалиция за България първи обявиха листата си с кандидати за народни представители. Професор Андрей Пантев е мажоритарният кандидат на Коалиция за България. Водач на листата е Бойко Великов, настоящ депутат и член на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП. Второто място е за Александър Паунов от Комунистическата партия на България, а третото - за областния лидер на БСП В. Търново Мариана Бояджиева. Четвъртата позиция в листата на Коалиция за България в четвърти избирателен район е за общинския лидер на БСП в Г. Оряховица инж. Георги Рачев. На пето място е д-р Виолета Русева от П. Тръмбеш, а на шесто - кметът на Арбанаси и представител на Движение за социален хуманизъм Тошо Кръстев. Седми в листата е Георги Серафимов от Павликени, а осми - председателят на БЗНС „Ал. Стамболийски" в Лясковец Николай Гърмидолов. Деветата позиция е за 21 годишният Георги Стамболиев и десетата за Илиян Маринов от Стражица.

Първи в листата на ПП Атака за великотърновска област е Борислав Стоянов.
Втори е Румен Тодоров, трети - Васил Илиев.
Мажоритарният кандидат на Атака за великотърновски регион е Румен Тодоров.

Партия ЛИДЕР извежда за мажоритарен кандидат директорът на Регионалната библиотека Иван Александров.
Водач на листата на ЛИДЕР е директорът на Агенция „Държавни вземания" - клон В. Търново Ивайло Здравков. Втори е Иван Александров, а трети- Сашо Димитров, който е експерт в „Митнически отдел" в Захарни заводи Г. Оряховица.
Пети е бизнесменът Величко Великов, който е и областен координатор на ЛИДЕР.
Шести е инж. Димо Димов.

Цветан Цветанов ще бъде и мажоритарен кандидат и водач на листата на партия „Ред, законност и справедливост" във В.Търново. Листата е от 16 кандидати.
Втори в листата е Емил Василев. Трети е Димитър Йорданов, който е и мажоритарен кандидат на РЗС в Габрово. Валери Станиславов е четвърти, Иван Илиев - пети,
Мирослав Гълъбов - шести. По - нататък в листата се нареждат Любен Лалев, Розалия Лозанова - Гешева, Христо Стателов, Нина Христова, Димитър Стоянов, Живко Димитров, Димитър Димитров, Станислав Александров, Емилян Миланов и Даниела Крушева.

Областният лидер на ГЕРБ Христо Христов повежда листата с кандидати за депутати в 41 -то Народно събрание. Мажоритарният кандидат на партията във В.Търново е председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Икономистът Евгени Стоев е втори, трети е Мирослав Петков от Г. Оряховица, а четвърти д-р Людмил Гецов от Лясковец.

Пети в листата на ГЕРБ е инж. Аспарух Стаменов от Свищов.

Шестото място е за Изабела Чорбаджиева от Павликени- икономист, седмото- за

Деян Хаджийски - социален психолог, осмото - за доц. Пенчо Пенчев - преподавател по „Стопанско управление" във ВТУ.

Девети и десети в листата на ГЕРБ са д-р Божидар Ангелов и арендаторът

Мирослав Маринов от Павликени.

Следват юристът Александър Чокойски, инж. Детелина Борисова, д-р Петя Илиева, Надежда Ярмова- политолог, Боряна Горчева - юрист и Надя Георгиева - учител.

НДСВ тръгва към изборите на 5 юли с Борислав Цеков. Секретарят на омбудсмана е водач на листата и мажоритарен кандидат.  

И Синята коалиция предпочете едно име за мажоритарен кандидат и за водач на листата си за предстоящите парламентарни избори - д-р Ваньо Шарков.

Според коалиционното споразумение между СДС и ДСБ водач на листата във великотърновски регион е представител на  СДС. Втори в листата е председателят на общинската организация на ДСБ д-р Мавроди Калейнски. Трети -  общинският лидер на СДС във В.Търново Камен Алексиев.

Четвъртата позиция е за Ангел Янчев - регионален координатор на ДСБ.

На пето място в листата на Синята коалиция е д-р Миролюб Кожухаров - директор на МБАЛ „Св. Иван Рилски" - Г. Оряховица, а на шесто  -  юристът Александър Екимов от Свищов. Седми е Димитър Цонев от В. Търново, осми - Сергей Добрев от Лясковец и девета - студентката в Нов български университет Златина Иванова.

ДПС регистрира листа с водач Камен Костадинов - депутат в 40 Народно събрание и член на Централното оперативно бюро на ДПС.

Регистрацията в РИК на кандидатите за депутати за участие в изборите продължава.

Срокът изтича в 19 часа днес.