Сюзан Бойл на полуфинал на Великобритания откри талант
Сюзан Бойл на полуфинал на Великобритания откри талант / Снимка: Интернет

Сюзан Бойл, старомодната шотландска стара мома, чийто мощен глас я изстреля до световната слава, премина в следващия кръг на шоуто за таланти „Великобритания откри талант", предаде АФП.

Клип на 47-годишната Бойл, изпълняваща I Dreamed A Dream („Сънувах сън") от мюзикъла „Клетниците" от прослушванията на шоуто е бил гледан 60 милиона пъти на сайта за видеообмен YouTube от април досега, а сред феновете на новоизгряващата звезда е и актрисата Деми Мур. С приключването на прослушванията, Бойл бе избрана сред 40-те, които ще преминат през полуфинал с изпълнения на живо от неделя, когато тя ще направи очакваната с нетърпение своя втора поява в шоуто, пише БГНЕС.

Попитана как се чувства след като съдиите взеха решението, Бойл отвърна: "На върха на света, фантастично", разсече въздуха с ръка и затанцува. Големият финал е в събота, 30 май и Бойл, наричана от британската преса "Косматият ангел" е фаворитът на букмейкърите за победител. Съперниците й в неделното шоу ще включват Дарт Джаксън - пощенски служител, наричан Фил, който се облича като героя от "Междузвездни войни" Дарт Вейдър и танцува като Майкъл Джаксън. Заедно с Бойл ще се появи и уличният изпълнител Ник Хел, чиято програма включва и прикачване на кошче за боклук с верига за ушите му и обикаляне с нея по сцената, както и изпълнението на екзотичната танцьорка от Латвия Юлия Найденко.

Бойл е доброволец за благотворителни кампании, която признава, че никога не е била целувана и живее сама в Блекбърн, край Единбърг, с котката си, наречена Пебълс. Тя заяви по американското токшоу на Опра Уинфри в интервю този месец: „Не сам самотна: всички бяха толкова мили. Имам милиони нови приятели сега".

"Великобритания откри талант" кани хора от публиката да разкрият скритите си умения в шоубизнеса пред жури от трима съдии - импресариото Саймън Коуел, бившия вестникарски издател Пиърс Морган и актрисата Аманда Холдън. Победителят получава правото на участие в Ройъл Върайъти Пърформанс пред кралица Елизабет Втора по-късно този месец, плюс награда от 115 000 евро.

Клипът на 47-годишната Бойл, изпълняваща I Dreamed A Dream, можете да видите тук