Проход Шипка е временно затворен
Проход Шипка е временно затворен / netinfo

Заради снегонавявания и силен вятър, временно се спира движението през прохода Шипка. След почистването му, движението ще продължава да се извършва  задължително с вериги.  Продължава да важи и ограничението за преминаване през прохода на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.

 

Проходът  на Републиката е отворен. Пропускат се само автомобили с вериги, информират от пресцентъра на полицията.

 

Път ІІ-66 в участъка  Стара Загора – Нова Загора, който беше затворен заради аварирали поради силния вятър автобус и товарен автомобил, вече е почистен и освободен. Поради силния страничен вятър обаче, има висок риск от снегонавявания и сблъсъци на автомобили.

 

Всички товарни автомобили идващи от автомагистрала “Тракия”  и движещи се по направление Бургас ще бъдат отклонявани от пътен възел Кольо Ганчево през Раднево към Нова Загора. От 21.00 часа тази вечер цялото движение на товарни автомобили по направление Бургас ще бъде отклонявано по този обходен маршрут (Стара Загора- Раднево – Нова Загора).

 

Временно са затворени за почистване участъците Крън – Енина и Пловодитово-Оризово. Ограничения за движение само с вериги са въведени за пътя Старозагорски минерални бани – Сулица - Лозен – Сладък Кладенец - Пъстрово.

 

На автомагистрала “Тракия” и в останалата част на областта пътните настилки са почистени и обработени. Движението е без ограничения, при зимни условия.