От ГЕРБ обвиниха социалистите в популизъм
От ГЕРБ обвиниха социалистите в популизъм / ПП ГЕРБ

„Обещанията на БСП за увеличаване на пенсиите с 20%, за помощи за всяко дете, за раздаване на държавни пари за ограничаване на бедността са популизъм, празни обещания с единствената цел - привличане на гласоподаватели. Реализирането на такива намерения единствено би фалирало държавата. Убедени сме, че хората го разбират."

Това се казва в позиция на ГЕРБ-Габрово по повод обвинения към правителството от страна на социалистите, този път в социалната сфера.

„Реално БСП дава обещания в социалната сфера за над 3 милиарда годишно за пенсии и доходи. Ако БСП има намерение да изпълни обещанията си, това означава драстично увеличение на данъците и осигуровките. Едно е сигурно, лъжа е или увеличаването на пенсиите, или запазването на данъците", се казва още в позицията на ГЕРБ-Габрово.

В нея се припомня и направеното по време на управлението на ГЕРБ в социалната сфера - увеличена е минималната работна заплата с 40 лева спрямо миналата година, от 1 юли всички пенсии се увеличават с 2,4%, за всяка Коледа и Великден са подпомагани хората с най-ниски пенсии, в сравнение с 2013 г. средната пенсия е нараснала с 16%, за първи път всички помощи за деца с увреждания се обединяват в обща и вече достигат 930 лева месечно, отделени са 360 милиона лева в подкрепа на бизнеса и 194 милиона за децата от домовете.

„Не по-малко социална политика е и програмата за саниране на многофамилните жилища. В тези блокове живеят хора от различни социални групи и на всички тях се намаляват сметките за ток с 30%", коментират още от ГЕРБ-Габрово.