Седем суеверия, свързани с храни и напитки
Седем суеверия, свързани с храни и напитки / ThinkStock/Getty Images

Българите са сред най-суеверните националности. Често смесваме традиции и суеверия в ежедневието си, а в тях често присъстват различни съставки, с които приготвяме храната си.

Най-странните суеверия и поверия за Хелоуин

Чесън срещу магии, кафе за гадаене, сол през рамото - това само част от суеверията, свързани с храни и напитки у нас. Вижте седем продукта с магически сили, които използваме почти всеки ден:

1. Чесън

Има поверие, че ако в сватбения си ден булката носи скилидка чесън, това ще я спаси от зли очи и урочасване на семейния ѝ живот.

2. Яйце

Суеверните вярват, че ако ни боли глава, вечер преди сън трябва да чукнем яйце в съд с вода, за да разберем дали това състояние не се дължи на направена магия.

Как се прави ритуалът? Легнете и поставете съда максимално близо до главата си. Добре е да останете така няколко часа. След това погледнете в съда. Ако яйцето е в първоначалното си положение, не сте били засегнати от уроки. Ако обаче от белтъка се точат нишки или жълтъка изглежда като забулен, това означава, че яйцето е изтеглило отрицателната енергия.

3. Магданоз

Смята се, че ако искате бързо да забременеете, трябва да посадите магданоз в градина или в саксия и да се грижите за него с внимание и любов.

4. Кафе

Знаете, че кафето е популярен метод за гадаене. Има вярване, че ако разлеете кафе и то потече по стените на чашата, ви чака дълго пътешествие.

5. Хляб

Всички сте чували, че хляб не трябва да пада на земята, да се изхвърля в боклука или да се обръща на обратната страна, защото това ще донесе нещастие във вашия дом.

6. Сол

Ако смятате, че сте станали жертва на лошо влияние, трябва да хвърлите три пъти сол зад гърба си.

7. Люти чушки

Казват, че лютите чушки не бива да се подават от ръка на ръка, защото може да се скарате с човека, на когото ги давате.

Още суеверия:

Защо счупеното огледало носи 7 години нещастна любов?

Тайната на числото 12

Защо се смята за лоша поличба минаването под стълба?

Мрачната история на Джак, обречен да скита между Рая и Ада само с един фенер

Странните суеверия на звездите