МВР си поръча наблюдателно оборудване за хеликоптер за над 4 млн. лева
МВР си поръча наблюдателно оборудване за хеликоптер за над 4 млн. лева / БГНЕС, архив

МВР обяви обществена поръчка по процедурата договаряне без предварително обявление за доставка и монтаж на обзорно сензорна система за наблюдение на хеликоптер с прогнозна стойност 4 262 861,68 лв. без ДДС.

Поръчката е с най-подробно описание:

Доставка и монтаж на 1 брой обзорно сензорна система (ОСС) за хеликоптер, включваща: 1. електро-оптична наблюдателна система модел FLIR Systems Star Safire HD или еквивалент с подобни характеристики; 2. цифрово устройство за HD видеозапис – Saab 5836 CR или еквивалент с подобни характеристики; 3. система за предаване на кодиран HD видеосигнал от ОСС към наземни станции модел ECS HD Aircraft Downlink System (1,3 1,6 MHz) или еквивалент с подобни характеристики; 4. конзола за оператора на ОСС, оборудвана с един TFT LCD цветен матов HD дисплей с минимален размер 20 инча и пултове за управление на електро-оптичната система, устройството за видеозапис и системата Down Link.

Мотивът за избора на процедура е, че хеликоптерът на Гранична полиция А109Е с борден знак 511 е с подготовка за монтиране на ново оборудване, проектирано и изработено за точно определени компании - Leonardo Helicopter Division и FLIR Systems Inc.

Поръчката е съфинансирана по споразумението за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници“ на Фонда "Вътрешна сигурност" на ЕС.