„Замръзналото кралство“ превзе Русе (СНИМКИ)
„Замръзналото кралство“ превзе Русе (СНИМКИ) / Община Русе

Международният фестивал на ледени скулптури RUSE ICE FEST на тема „Замръзналото кралство" привлече над 25 000 русенци и гости на града от страната и чужбина.

Ледената експозиция в центъра на Русе вече е в международния календар на фестивали на ледени и снежни скулптури в света. Заслуга за това имат и именитите автори, които за трета година участват в състезанието по леден карвинг.

Замръзналото кралство превзе Русе (СНИМКИ)
netinfo
Тазгодишното трето издание се провежда за първи път в закрито специално помещение с подходяща температура, което удължава многократно възможността ледените произведения да се представят на по-широка аудитория.

Туристически агенции и оператори от София, Велико Търново, Варна и Благоевград дори сформираха уикенд пакети и организираха екскурзии до Русе за посещение на ледената експозиция.

Замръзналото кралство превзе Русе (СНИМКИ)
netinfo
Едни от най-атрактивните посетители на ледената експозиция са четири двойки младоженци, две от които от Букурещ, и техните близки, които направиха незабравими сватбени фотосесии сред ледените скулптури. Гостите от Румъния пристигнаха специално за снимки в Русе и отпътуваха, за да завършат празничния ден в родните места.