Искат главата“ на Момчил Младенов
Искат главата“ на Момчил Младенов / Дарик Враца - архив

Общинските съветници във Враца ще решават дали да бъде освободен от длъжност управителя на БКС Враца Момчил Младенов. Предложение за това ще направи д-р Иво Ралчовски, председател на Групата общински съветници от ПП ГЕРБ, а точката е включена и дневния ред на редовното заседание на 31 януари. В мотивите за предложението е посочено, че причината е „явно несправяне с вменените задължения и неадекватни управленски решения на управителя на „БКС – Враца“ ЕООД“, не само по време на силния снеговалеж в дните 5-6 януари, но и във всички ръководени от него дейности в общинското дружество.

„Ненавременните и некачествено извършени дейности, продукт на  некомпетентното ръководство и организация на снегопочистването в град Враца, на които всички ние станахме свидетели през последната седмица, доведоха до образуване на ледени „коловози” по улиците, затрупани тротоари и спирки, огромни ледени участъци, непочистени и непроходими второстепенни улици.

Несправянето със снегопочистването е причина и за нарушаване графика за извозване на сметта и образуване на купища смет в отделните непроходими райони на града, което отново е задължение на управителя на „БКС – Враца” ЕООД.

Независимо от предприетите действия от страна на кмета на Община Враца за упражняване на непрекъснат контрол върху изпълнителя на снегопочистването в града „БКС – Враца” ЕООД, чрез неговия управител г-н Момчил Младенов, до ефикасен резултат не се стигна.

Вследствие на създалата се кризисна ситуация от липсата на ефективно почистване и поддържане на пътните настилки, възникнаха сериозни проблеми за пешеходци и автомобили, застрашаващи здравето, животът и имуществените интереси на граждани и институции.

 

Ако предложението бъде гласувано се предлага за временно изпълняващ длъжността управител Емил Богданов - главен счетоводител на „БКС – Враца” ЕООД. На досегашния управител ще бъде изплатена една заплата и невзетия до момента отпуск.