Мъж задигна снегорин, кара го 70 километра
Мъж задигна снегорин, кара го 70 километра / Dariknews.bg, архив

61-годишен мъж задигна снегорин, за да стигне от Търговище до варненското село Ветрино, разстоянието между които е около 70 километра. Кражбата е извършена миналата седмица в областния град, а днес Районният съд в Провадия определи постоянен арест на извършителя Веселин М.

Той видял паркирания багер пред магазин на голяма търговска верига в Търговище. Техниката била собственост на частна строителна фирма, която има договор за снегопочистването на града.

С ключ Веселин успял да проникне в тежкотоварната машина и да я подкара. С нея се придвижил до Ветрино, където снегоринът е бил открит.

Веселин е обвинен за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство, съобщават от пресслужбата на Апелативна прокуратура.  Срещу него се водят и две наказателни дела за кражби, извършени в съучастие с други лица.

61-годишният мъж е отказал да даде обяснения.

По неофициална информация, версията на разследващите е, че багерът, който струва около 140 хиляди лева, е трябвало да влезе в канал за износ на крадени автомобили, строителни и селскостопански машини.