Марешки: Мога да се справя като министър, например на икономиката
Марешки: Мога да се справя като министър, например на икономиката / netinfo
Марешки: Мога да се справя като министър, например на икономиката
92210
Марешки: Мога да се справя като министър, например на икономиката
  • Марешки: Мога да се справя като министър, например на икономиката

Финансови стимули за справяне с демографската криза и ранното отпадане на деца от училище предвижда програма на формацията на Веселин Марешки. В студиото на Дарик Варна той обясни, че планира 1000 лева помощ за всяко новородено дете. Парите ще се отпускат под формата на ваучери, но само на родители, които са над 21 години, имат поне средно образование и не повече от три деца.

Учениците без неизвинение отсъствия и с успех над 4,50 ще получават в началото на всяка учебна година по 100 лева, предвижда друга идея от партийна програма на „ВОЛЯ”.

Според Марешки екипът му може да предложи революционни решения във всяка една област. Самият той се вижда в ролята на министър и посочи кой ресор предпочита.

„ВОЛЯ” се бори за мястото на ГЕРБ, които са тръгнали са по надолнището. Ако след изборите влезем в управляваща коалиция, може да вземем само един ресор, но ще направим революционни неща и тогава хората ще направят рязка разлика. Който и ресор да вземем, хората ще усетят промяна до 2-3 месеца, тъй като ще предложим революционни решения. Целта ни е изпълнителната власт, а не просто да стана депутат. Мога да се справя като министър, например на икономиката”, заяви Марешки. На предстоящите избори той очаква да получи 50 % повече гласове от подкрепата му на президентския вот, а в парламента да вкара около 60 депутати.

Марешки обвини лидерът на БСП Корнелия Нинова, че копира програмата на „ВОЛЯ”. Според него ръководството на столетницата „яде черен хайвер, докато симпатизантите на партията мизерстват с черен хляб”. Като пример той посочи варненския депутат Красимир Янков, който на срещи електората ходел с автомобил за стотици хиляди левове и носел скъпи костюми и часовници, а в същото време обяснявал социална политика.

„Единствените, които на изборите ще се явят самостоятелно, сме ние, ГЕРБ и ДПС. Всички останали правят тюрлю гювеч, за да се доберат до властта. БСП прави коалиция със Цветелин Кънчев заради 40-50 хил. цигански гласа”

В листите на ВОЛЯ ще попаднат почтени хора, които са професионалисти  и никога не са били депутати, каза още Марешки. Водач в един от районите щял да бъде кадър от областната организация на БСП, когото бизнесменът описа като „идеалист” и поради тази причина не му позволявали кариерно развитие в партията.

Трета бензиностанция във Варна планира да отвори Марешки. До изборите той очаква веригата му да стъпи в още един областен град, както и да открие най-голямата бензиностанция в София.

Веселин Марешки коментира обвиненията и критиките, че горивата му не са качествени, както и че ги продава на загуба с политическа цел.

„Човек, когато умре не разбира, че е умрял, а е трудно за хората около него. Също е и когато си тъп. Опитват се да втълпяване на народа, че е тъп, но по-тъпи са тези, които говорят всичко това.  Масираните проверки, които се правят всеки ден на бензиностанциите ми,  отчитат, че всичко е наред”, завърши Марешки.

Целият разговор с Марешки е в прикаченото аудио.