Министър Бъчварова изказа суперлативи за пловдивската полиция
Министър Бъчварова изказа суперлативи за пловдивската полиция / DarikNews.bg, архив
Министър Бъчварова със суперлативи за пловдивската полиция
92205
Министър Бъчварова със суперлативи за пловдивската полиция
  • Министър Бъчварова със суперлативи за пловдивската полиция

Пловдивската полиция е сред най-добрите в страната, заяви в града под тепетата министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. По думите й само за една година дирекцията е показала изключително добри резултати. Тя беше в града на работно съвещание по повод стартиращата в страната специализирана полицейска операция за борба с битовата престъпност.

Според министър Бъчварова освен допълнителните средства за гориво, на областната дирекция ще бъдат предоставени още 21 автомобила, както и 84 хил. лв. за ремонт на аварирали автомобили и ще бъдат назначени 56 сътрудници по охрана. Тя беше категорична, че операцията ще бъде завършена от следващото правителство, тъй като е много добре подсигурена както със средства, така и с човешки и технически ресурси.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски допълни, че полицията в Пловдив е разкрила 650 престъпления, станали не само през 2016 г., но и назад във времето, както разкритото миналата година убийство, извършено през 2009 г.

Сред структурите на областната дирекция с най-добри резултати Терзийски открои Първо районно управление в Пловдив, както и това в Асеновград, което е със 125 разкрити престъпления.

Чуйте и от прикачения звуков файл.