54 договора в област Плевен по „Повишаване на производствения капацитет в МСП
54 договора в област Плевен по „Повишаване на производствения капацитет в МСП / dariknews.archive

54 са сключените договори в област Плевен по процедура „Повишаване на производствения капацитет в малките и средни предприятия/МСП/" по програма "Иновации и конкурентоспособност" на обща стойност около 50 млн. лв.

Предприятия от Белене, Искър, Кнежа, Левски, Червен бряг и Плевен са получили възможност за модернизация чрез съвременни машини за производство с нисък разход на енергия, висока производителност и минимизиране на генерирания при работата отпадъчен продукт.

Предвидено е закупуването например на оборудване във фирми от текстилната, обувната, хранително-вкусовата промишленост, от металообработването, металолеенето, закупуване на машини за заваряване, за производство на пожароизвестителни системи, закупуване на инсталация за сушене на пясък, на система за висококачествен печат, както и на високоспециализирани софтуерни продукти.

Очаква се внедряването им в експлоатация да повиши производствения капацитет, да съкрати времето за производство, да разнообрази продуктовата гама, да отговори адекватно и навременно на нуждите на клиентите. Част от предприятията откриват и нови работни места.

Към края на 2016 г. 10 проекта по процедурата са приключили, а размерът на реално изплатените суми по всички проекти се доближава до 12 млн. и половина./ОИЦ-Плевен/