В неделя от 10.30 часа екипите на Новините на NOVA ще покажат на живо от пет различни точки в София встъпването в длъжност на петия български президент. Репортерите на NOVA, Николай Дойнов и неговите събеседници на площад „Св. Александър Невски" ще разкажат малко известни факти за военния ритуал пред паметника на Незнайния войн. Ще покажат и тържествената литургия в катедралния храм „Св. Александър Невски", както и предаванeто на властта в сградата на „Дондуков" 2. Инаугурацията ще коментират и специалните гости на Надежда Узунова в студиото на NOVA - политици, анализатори, експерти по държавния протокол и военни специалисти.

На сцената излиза петият президент
netinfo

Пътят на Румен Радев от пилотската кабина до президентския стол, какво очакват хората от новия първи, накъде ще тръгне България под властта на генерала и кой опитва храната на президента преди тя да му бъде сервирана? Отговорите на всички тези въпроси ще чуете от репортерите на NOVA, когато на сцената излиза петият президент - неделя, от 10.30 ч. в извънредното студио Новият първи - смяната на караула.

Междувременно сутрешният блок „Здравей, България" затвърждава лидерската си позиция в сутрешния часови слот, а NOVA продължава да е предпочитаната медия за българите във важни за страната моменти - това сочат резултатите в деня на полагане на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова. На 19 януари над 30% от активното население на възраст 18-49 години избра извънредното издание на „Здравей, България", продължило до 12.00 ч., което е с 28% повече от втората по гледаемост медия bTV. Над една четвърт от активното население проследи встъпването в длъжност на новата президентска двойка и коментарите по повод събитието в специалното студио на сутрешния блок Новият първи, където аудиторният дял на NOVA e с 9% по-висок от този на bTV.

На сцената излиза петият президент
netinfo

На сцената излиза петият президент
netinfo

 

Новините на NOVA, заедно с едни от най-опитните лица ще проследят най-важното, което съпътства встъпването в длъжност на петия български президент - в неделя, 22 януари, от 10.30 ч. по NOVA.

Най-голямата медийна компания в страната Нова Броудкастинг Груп ще осигури най-интересното от деня и онлайн в реално време чрез всички свои платформи - едни от най-посещаваните новинарски сайтове Dariknews.bg, Nova.bg, Vesti.bg, радио NOVA NEWS, в канала на Новините на NOVA във Vbox7.com и в YouTube, както и в социалните медии Facebook и Twitter.