13 нови автомобила за старозагорската полиция
13 нови автомобила за старозагорската полиция / МВР

Целим увеличено и активно полицейско присъствие. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на работно съвещание с ръководството на ОДВМР - Стара Загора и с началниците на районните управления. То е в рамките на обиколката на вътрешния министър в областните дирекции в страната във връзка с провеждането на Националната операция за противодействие на конвенционалната престъпност.

Очаква се към ОДМВР- Стара Загора допълнително да заработят до 50 сътрудници по охраната. В рамките на следващия месец ще бъдат предоставени и 13 нови оборудвани автомобила.

Всяко районно управление стартира изпълнението на план за действие с началото на специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност, заяви директорът на ОДМВР - Стара Загора ст. комисар Николай Кирков. Той посочи, че са увеличени автопатрулите, активно се провеждат и проверки на заложни къщи и оказиони. От началото на операцията са задържани 39 души, установени са 8 издирвани лица, образувани са 21 досъдебни производства, и са били проверени 77 заложни къщи и оказиона. Издадени са 275 акта за различни нарушения.

Вътрешният министър се информира и за криминогенната обстановка и характерни престъпления в областта. По думите на директора на областната дирекция предизвикателство остават телефонните измами - въпреки широката разяснителна кампания, разпространените над 10 хиляди листовки и активното разследване, този вид престъпления продължават да се случват.

По линия на пътната безопасност на територията на областта има регистриран спад с 5 жертви по-малко за 2016 г. в сравнение с 2015 година.