Формация „Боженци гласи фестивал в турски курорт
Формация „Боженци гласи фестивал в турски курорт / 100 вести

Цветелина Атанасова, художествен ръководител на фолклорна танцова формация „Боженци“ към читалище „Габрово – 2002“, е мотивирана да направи фолклорен фестивал в града на фестивалите - турския курорт Алания. Новината е водеща за вестник „100 вести" днес.

Защо точно в Турция и защо точно в града, който е известен с най-много фестивални прояви? Ето какво разказва Цветелина Атанасова пред изданието:

„Миналата година беше хубава и ползотворна за нас. Спечелихме много награди от участия и в България, и зад граница. Много опит се добива така. Този опит ще ни помогне през тази година да направим малко повече международни участия.

Ще вложим повече старание да покажем българския фолклор зад граница. Тази година през април ще отидем отново в Алания, Турция, където ходихме през миналата година. Там сме организирали два-три концерта с участието на доста групи от България. Направихме един фестивал с помощта на фирма, която ни подпомага финансово, за да изведем зад граница доста инструменталисти, певци, танцьори.

Фестивалът ще се проведе в един голям амфитеатър, ще имаме още две изяви и на площада в града. Обявили сме го като състезателен, за да дойдат само добри групи от България.