След Виена представят спектакъла „Цигански колела“ в Разград, вход – свободен
След Виена представят спектакъла „Цигански колела“ в Разград, вход – свободен / Фейсбук

Уникален театрален спектакъл ще имат възможност да гледат разградчани безплатно следващата седмица.

„Цигански колела“ ще се играе на 26 януари, четвъртък, от 18:00 часа в читалище „Развитие 1869“. След София, Велико Търново, Стара Загора и Виена, спектакълът гостува в Разград по покана на сдружение „Интегро“, входът е свободен.

Събитието има за основна цел да популяризира ромската култура и фолклор в дух на етническа толерантност и уважение към  всички етнически групи на област Разград – съобщават от „Интегро“.

„Цигански колела“ е двуезичен театрален спектакъл на ромска тематика и е написан специално за младата актриса Наталия Цекова. Спектакълът разказва за духа на един отдавна заровен в България индийски слон, извънземни роми, които танцуват върху падащи звезди, момче, което вярва, че е куче, мъж, който иска да е мис Свят... Готова ли е една влюбена жена да изтрие всички спомени заради своя бял гаджо – е сред въпросите, които се задават на сцената.

Автори на спектакъла са Здрава Каменова и Калин Ангелов, режисьор е Калин Ангелов, художник - Ирина Василева, консултант - акад. Христо Кючуков. В главната роля е Наталия Цекова, акордеонист е Кирил Петров.