Бившият мениджър на Аланис Морисет призна, че присвоил от нея милиони
Бившият мениджър на Аланис Морисет призна, че присвоил от нея милиони / Guliver/Getty Images

Бившият мениджър на певицата Аланис Морисет - Джонатан Шуорц заяви, че присвоил от нея близо 5 милиона долара, предаде Франс прес.

Въз основа на документи, представени пред федерален съд в Лос Анджелис, Шуорц се призна за виновен във връзка с предявени срещу него обвинения за отклоняване на средства. Той каза, че без знанието на певицата изтеглил около 4,8 милиона долара от спестовните й влогове между май 2010 г. и януари 2014 г. и че обяснил изтеглените суми с "лични разходи".

Аланис Морисет описва проблемите си с храненето в нова книга

Когато бил запитан за липсващите суми, Шуорц излъгал, уверявайки, че парите били използвани от певицата за инвестиции в бизнеса с марихуана.

Той призна също, че присвоил над 1,7 милиона долара от друга знаменитост, чиято самоличност не се разкрива, и от спортист.

42-годишната Морисет, която е родена в Канада, но живее в Лос Анджелис, се прочу през 1995 г. с албума си "Jagged Little Pills", включващ много хитове. Тя заведе дело срещу Шуорц през месец май м.г., като твърдеше, че той откраднал от нея общо 15 милиона долара.

Певицата Аланис Морисет роди второ дете през юли миналата година

По съветите му Аланис отклонила възможността да подпише доходоносен договор за 5 концерта в Лас Вегас. Шуорц убедил Морисет, че тя не се нуждае от пари. В края на краищата певицата го уволнила през март м.г. Новият й мениджър разкрил измамата. Според редица медии състоянието й възлиза на 45 милиона долара.

Фирмата "Джи Ес Оу бизнес мениджмънт", за която Шуорц работел, също е завела дело срещу него. От фирмата отбелязват, че Шуорц водел охолен живот, свързан с ваканции за 50 000 долара на остров Бора Бора, дългове от хазарт на Бахамите и неплатени данъци.

Източник: БТА