Три тела са били извадени досега от хотела в планински курорт в Италия, затрупан от лавина през нощта. Това заявиха източници от полицията за италианската агенция АНСА, цитирана от ДПА. Било е открито и четвърто тяло, но то все още не е извадено. Смъртните случаи не са потвърдени официално.

По-рано днес пожарникари съобщиха, че са достигнали до хотел "Ригопиано" с кучета спасители и не са открили никакви следи от изчезналите хора.

Лавина падна върху хотел в централна Италия, има опасения за жертви

Потвърдено беше, че двама души са били извадени живи от първите спасители, които достигнали до планинския хотел на ски точно преди зазоряване.

Около 30 души са загинали в затрупания хотел, предаде по-рано днес БТА. Това се случи след вчерашната поредица от земетресения, припомни Ройтерс.

Три силни земетресения разлюляха Централна Италия (ВИДЕО/СНИМКИ)

Според изявление на италианската гражданска защита точният брой и самоличността на жертвите ще бъдат временно задържани в тайна от уважение към близките им, съобщи БГНЕС.

Сградата на хотел "Ригопиано" във Фариндола, Централна Италия, се е преместила с 10 метра, след като върху нея се стовари лавината, предаде ТАСС, като се позова на префекта на провинция Пескара, в която се намира курортното градче.

След падането на лавината, хора, озовали се в капана на хотела, са пращали есемеси за помощ до близките си и до номера за спешна помощ, предаде Асошиейтед прес, като се позова на италиански медии.

"Помогнете ни! Умираме от студ!", гласяло едно от съобщенията. Засега италианските власти съобщават за около 30 изчезнали. На място са изпратени спасителни екипи с тежка техника. Операцията обаче се затруднява от падналия през последните дни в района сняг, който на места достига до 2 метра.

Засега не е ясно дали лавината, паднала върху хотела, е причинена именно от трусовете. Градчето Фариндола е в зоната, засегната от земетресенията. Освен в Абруцо, трусовете бяха усетени и в съседните области Марке и Лацио.