Валежите продължават в по-голяма част от страната
Валежите продължават в по-голяма част от страната / dariknews.bg

През деня валежите ще продължат, като по-значителни ще са в Южна България, главно в Родопите. В крайните югоизточни райони валежът ще е от дъжд, примесен със сняг. В западната половина от страната ще духа до умерен вятър от изток-североизток, а в източната - умерен до силен - от север-североизток, посочват от НИМХ-БАН.

Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните - между минус 5 и 0 градуса, на места в Югозападна България и по Черноморието - до 3 градуса.

За Шумен минимални минус 6 градуса, максимални минус 3 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари и слабо ще се повиши.
Над планините ще бъде облачно, с валежи от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 8 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.

Над Черномориeто ще бъде облачно. На много места ще превалява сняг, а в крайните южни райони - предимно дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 0-3 градуса. Температурата на морската вода е 2-4 градуса. Вълнението на морето ще е около 4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg