Снегът продължава да трупа, жълт код за 17 области в страната
Снегът продължава да трупа, жълт код за 17 области в страната / БГНЕС, Архив

 

Жълт код за нови снеговалежи, поледици и вятър е обявен за 17 области в страната

В областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян се очакват нови валежи от сняг, снежната покривка ще се увеличи с около 10 см. Значителни ще са валежите от сняг в планинските райони, като там снежната покривка ще се увеличи с около 20 см, на места и повече

В областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище, Разград и Русе ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Ще вали сняг и ще има условия за снегонавявания.

Предупредителен жълт код е въведен и за водите на Черно море. По крайбрежието ще духа северен вятър със скорост 12-17 м/с (6-7 бала по Бофорт) и пориви 18-20 м/с (8 бала по Бофорт).

Какво време ни очаква през следващите 10 дни?

В петък синоптиците обещават, че валежите навсякъде ще спрат, вятърът чувствително ще отслабне, облачността ще се разкъса. В събота ще е почти тихо, сутринта - доста студено.

През деня в планините и планинските райони ще преобладава слънчево време и ще се затопля. В равнинната част от страната ще се образува инверсионна облачност или мъгла, на места ще се задържа по-дълго, а температурите ще остават ниски.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg