„Дунав“ се раздели с двама футболисти
„Дунав“ се раздели с двама футболисти / netinfo

ФК „Дунав“ се разделя с двама футболисти.

Николай Колев и Светослав Читаков вече подписаха съответните споразумения с футболния клуб и прекратяват взаимоотношенията си с „драконите“ по взаимно съгласие.

Те пристигнаха в Русе през лятото на 2014 г., когато заедно с треньора Веселин Великов бе поставено началото на възраждането на тима, носещ името на голямата европейска река. И двамата имат своя принос за пътя, извървян от този отбор от третото ниво на родния футбол до заслужената и чакана 25 г. промоция в елита.

Колев игра успешно, както на основната си позиция по фланговете, така и като краен бранител. Читаков пък наред със запомнящи се включвания в дунавската атака помагаше, когато имаше нужда и в полузащитата.

Ръководството на „драконите“ благодари на двамата за приноса им в постигането на мечтаното от поколения русенци завръщане на „Дунав“ в елита, както и за демонстрираните качества и професионализъм по време на престоя им в клуба и им пожелава успешна реализация занапред.

Междувременно преди заминаването на отбора за лагера в Турция, утре, 19 януари, се очаква присъединявато на нов футболист, който да подсили конкуренцията по фланговете.