Ралев: Продължава премахването на незаконни постройки в „Северен“, започваме още през пролетта
Ралев: Продължава премахването на незаконни постройки в „Северен“, започваме още през пролетта / снимка: Петър Тодоров
Ралев: Продължава премахването на незаконни постройки в „Северен“, започваме още през пролетта
92154
Ралев: Продължава премахването на незаконни постройки в „Северен“, започваме още през пролетта
  • Ралев: Продължава премахването на незаконни постройки в „Северен“, започваме още през пролетта

И през тази година премахването на незаконните постройки в „Северен“ ще продължи. Това заяви в интервю за Дарик кметът на района Ральо Ралев. Той е категоричен, че не може да се строи безнаказано върху общински терен.

„Премахването на т.н. подобия на къщи, паланки, которки и бараки не е самоцелно, просто някой трябва да започне да прилага закона“, подчерта той.

„Акциите ще започнат още в началото на пролетта, но когато се стопли, защото е нечовешко в този студ и сняг да изкарваме хората“, обясни още кметът на „Северен“. Предвижда се 14 незаконни постройки в района на Карловския надлез да бъдат премахнати през тази година поетапно. Парите, с които разполага районната администрация възлизат на близо 25 хиляди лева.

Проекти за 4 нови паркинга е изготвило кметството на „Северен“. Колко от тях ще бъдат реализирани, е въпрос на отпускане на средства от общинския бюджет, коментира Ралев. 300 000 лева са нужни само за изграждане на паркинг с детска площадка до второто колело на Панаира.

Бюджетът на района за тази година, който се формира от таксите за гаражи, възлиза на близо 200 000 лева. С парите районното кметство ще финансира текущите ремонти и кърпежи, кактои реализацията на някои от по-малките проекти.

Очаква се през тази година строителството на новия булевард „Северен“ да започне. Отчуждителните процедури за имотите, намиращи се  в началото на пътната артерия, вече са приключили, съобщи още Ральо Ралев.

Цялото интервю с кмета на „Северен“ чуйте в звуковия файл.