Кметът на „Северен“ става депутат?
Кметът на „Северен“ става депутат? / снимка: Петър Тодоров
Кметът на „Северен“ става депутат?
92152
Кметът на „Северен“ става депутат?
  • Кметът на „Северен“ става депутат?

Най-много номинации за депутат в следващото Народно събрание е събрал кметът на „Северен“ в проведеното в района събрание на ГЕРБ, въпреки указанията на Изпълнителната комисия на партията в кандидат депутатските листи да няма избрани мажоритарно кметове – на общини и райони.

Предупредихме хората, че нямам право да се кандидатирам, но те настояха. След министър-председателя в оставка Бойко Борисов, събрах най-много гласове - 96 от общо 100. Благодаря за номинацията, която приемам като оценка за работата ми като районен кмет вече 5 години", заяви в студиото на Дарик радио самият Ральо Ралев.

Ако Изпълнителната комисия на ГЕРБ одобри номинациите и Ралев бъде избран от гласоподавателите, той ще стане част от следващия Парламент.

Той лично обаче не счита, че ще се стигне до там, защото указанията на Изпълнителната комисия на ГЕРБ по отношение на листите за депутати са ясни и категорични.

Няма да изпаднем в такава хипотеза, но ако това се случи, процедурата изисква провеждането на предсрочни мажоритарни избори. Избраният нов районен кмет ще бъде управник до октомври 2019-та година, когато ще бъдат следващите местни избори“, каза още Ралев.

Още чуйте в звуковия файл.