11 години и 4 месеца затвор при първоначален строг режим ще трябва да излежи Осман Емин заради убийството на своя съселянин Юксел Ахмед в каолиновското село Сини вир.

Това реши днес състав на Шуменския окръжен съд. От наказанието се приспадат близо 8 месеца, които обвиняемият е прекарал в ареста.

Банкет за изборната победа на кмета на с. Сини вир завърши с убийство

Между двамата мъже имало стара вражда. Часове преди убийството, извършено на 14 ноември 2015г. те се почерпили с алкохол на банкета, даден от новия кмет на селото по случай встъпването му в длъжност за новия мандат.

Двамата мъже враждували заради жена. Страстите ескалирали във фаталната вечер, когато на улицата Осман бил застигнат от доста по-едрия от него Юксел. Големият мъж посегнал да го удари, но не успял да нарани Осман.

11 години затвор за убийството в Сини вир (ВИДЕО)
netinfo

Той отговорил и забил няколко юмрука в опонента си. Юксел обаче не помръднал, в този момент Осман взел тухла от близкия зид и нанесъл няколко удара по главата на другия мъж. Юксел се олюлал, а Осман взел тежък камък, който бил в краката му и също го стоварил върху главата на ранения мъж.

Юксел е открит в безпомощно състояние от случайни минувачи в селото, които подават сигнала.

Съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража" на убиеца от Сини вир

Той умира по-късно в болницата в Шумен от множеството смъртоносни наранявания по главата и гръдния кош.