Приеха Джордж Буш-старши в болница заради пневмония
Приеха Джордж Буш-старши в болница заради пневмония / Thinkstock/Getty Images

Бившият президент на САЩ Джордж Буш-старши е приет в интензивното отделение на болница в Хюстън, щата Тексас, с пневмония. Състоянието му вече е стабилно, предаде Ройтерс, като се позова на неговия офис.

Джордж Буш-старши счупи шиен прешлен след падане

"Всичко е наред", заяви ръководителката на неговата канцелария Джийн Бекър и изрази надежда, че той ще се прибере у дома до няколко дни.

92-годишният Буш има остри респираторни проблеми, причинени от пневмонията. Той си почива спокойно в интензивно болница в Хюстън, след като е бил подложен на процедура за почистване на дихателните му пътища.

Съпругата на 41-ия президент на САЩ, Барбара Буш, е била приета в същата болница. 91-годишната бивша първа дама е била хоспитализирана като предпазна мярка, тъй като почувствала умора и има кашлица.

Буш-старши по спешност приет в болница, остава под наблюдение

През последните години бившият американски президент постоянно има проблеми със здравето и нееднократно влиза в болница. През 2015 г. той падна в дома си и си счупи шиен прешлен.

Неотдавна Буш каза, че няма да може да присъства на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на САЩ Доналд Тръмп на 20 януари във Вашингтон.

Източник: БТА