В Димитровград пристига сол от София, докато чакат от Египет
В Димитровград пристига сол от София, докато чакат от Египет / Дарик радио, Хасково
В Димитровград пристига сол от София, докато чакат от Египет
92146
В Димитровград пристига сол от София, докато чакат от Египет
  • В Димитровград пристига сол от София, докато чакат от Египет

Над 30 тона морска сол за обезопасяване на улици и тротоари бяха осигурени допълнително от София за Димитровград, след като наличните количества в общината са на привършване, съобщи заместник-кметът Светослав Стойков. Проведохме разговори с кметовете на доста общини в страната с молба, ако имат допълнителни количества, да ни ги предоставят. Оказа се обаче, че солта в цялата страна свършва, разказа той.

От снегопочистващата фирма коментираха, че към момента разполагат с между 60 и 70 тона сол и с 50 тона пясък, както и с малко резервни количества. Те ще бъдат достатъчни за обработка на улиците при очакваните снеговалежи днес. Ситуацията не е нито драматична, нито кризисна, но действително е сложна, признаха от фирмата.

Заявените нови количества се очакват на пристанище Бургас в края на седмицата, като все още не е ясно дали корабите от Египет, ще пристигнат навреме.

 

Доволен съм от работата по почистване на снега в Димитровград до момента- чисти са главните улици и булеварди, подходите към приоритетните обекти, като продължаваме по график, посочи заместник-кметът Светослав Стойков. Чуйте го в приложения файл.

До момента са изразходвани 370 тона сол за обезопасяване, а през целия зимен период миналата година- близо 250 тона, посочи пред Дарик миналата седмица и димитровградският кмет Иво Димов.