БСП предлагат начини за борба с демографската криза
БСП предлагат начини за борба с демографската криза / DarikNews.bg, архив
БСП предлагат начини за борба с демографската криза
92143
БСП предлагат начини за борба с демографската криза
  • БСП предлагат начини за борба с демографската криза

На всяко младо семейство с дете да се приспадат по 50 лева от данък общ доход на всеки работещ родител. Това е заложено в икономическите приоритети на БСП, ако партията вземе властта. Целта на социалистите е това да бъде част от общата борба с демографската криза.

Над 1000 бебета по-малко са се родили у нас през 2016 г.

50 лева ще се приспадат от данък общ доход на всеки работещ родител, за да се бори демографската криза. Освен тази мярка от БСП са набелязали още няколко. Драгомир Стойнев обясни, че се планира допълнително облагане за по-богатите хора.

"За тези, които получават над 10 000 лева месечно доходи от заплати, ще плащат 20% данък върху доходите на физическите лица".

Освен това - ако дойдат на власт, социалистите ще създадат фонд „Индустрия" с начален капитал 500 млн.лева.

България е обезлюдена с параметрите на катастрофа

"За тези предприятия, които имат стратегия в определен район чрез определени критерии в слаборазвити райони да създават производство, хора, които желаят да инвестират, наистина да има едни процедури, които чрез дяловото финансиране ние считаме, че по този модел ще улесним българския бизнес".

От БСП смятат, че българските предприемачи трябва да намират финансиране не само чрез банките, но и чрез капиталовия пазар.