Стартираха Общинските Ученически игри в Нова Загора
Стартираха Общинските Ученически игри в Нова Загора / община Нова Загора

Започна Общинския етап на Ученическите игри за учебната 2016-2017 г в Нова Загора. Те се провеждат ежегодно, съгласно определени правила за организиране и провеждане, в съответствие с Националния спортен календар на Министерството на образованието и науката.

В надпреварата, по предварително изготвен и съобразен с възможностите на всички училища график, ще вземат участие отбори от СУ „Христо Ботев", СУ „Иван Вазов", ОУ „Христо Смирненски" и Професионална гимназия по техника и технологии „Атанас Димитров". Стартът на игрите бе даден с баскетболната среща между учениците на СУ „Христо Ботев" и ОУ „Христо Смирненски" - момчета, V до VII клас.

Срещата приключи в оспорван двубой с успех за възпитаниците на СУ „Христо Ботев". Поради влошените метеорологични условия и зимната обстановка на територията на общината, футболните срещи между учениците са отменени и ще се проведат при първа възможност през пролетта.

Община Нова Загора за поредна година осигурява условия за безпрепятственото протичане на Ученическите игри в Спортна зала „Младост", където са създадени и необходимите материални предпоставки за провеждане на надпреварата по баскетбол и волейбол.

Ръководството на Общината води целенасочени действия за подкрепа на Ученическите игри, тъй като те представляват основна изява в областта на ученическия спорт и са част от комплексната Държавна политика за организиране и провеждане на състезания, с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования, както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

Крайните победители ще станат ясни на 27 януари, когато Общинските ученически игри по баскетбол и волейбол ще приключат. Победителите ще представят общината на Областното състезание в Сливен през пролетта.