Училища в Кърджали ще търсят съдействие от МОН и МФ за погасяване на стари задължения за такса смет
Училища в Кърджали ще търсят съдействие от МОН и МФ за погасяване на стари задължения за такса смет / netinfo

Общински училища в Кърджали ще търсят съдействие от МОН и МФ за погасяване на стари задължения за такса смет, акумулирани през 2012 и 2013 година. Предложението е на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, който  се срещна с директорите на учебните заведения. По думите му старите дългове не могат да бъдат поети от общината, тъй като не са заложени в бюджета, но с общи усилия би могло да се търси решение на проблема.

Става въпрос за неизплатени суми за 2012 и 2013 година на обща стойност 325 хиляди лева, за които директорите на училищата са получили уведомления за неизплатените суми и начислените лихви към тях.

В хода на разговора стана ясно, че за този период такса битови отпадъци се е начислявал на отчетна стойност, а след 2013 година на брой ученици. Всички директори коментираха, че след промяната са коректни данъкоплатци и нямат задължения за 2013,2014 и 2015 година.

 

По време на срещата стана ясно, че своевременно община Кърджали ще направи проучване, как други общини в страната са се справили с подобна ситуация.