Убиецът на руския посланик в Турция бе погребан в необозначен гроб
Убиецът на руския посланик в Турция бе погребан в необозначен гроб / БГНЕС, архив

Убиецът на руския посланик в Турция Андрей Карлов бе погребан в необозначен гроб от съдебно-медицински екип, съобщи Анадолската агенция.

Семейството на 22-годишния Мевлют Алтънташ отказа да вземе тялото му и да го погребе, затова убиецът е бил погребан в необозначен гроб в Анкара миналата седмица.

Руският посланик в Турция Андрей Карлов беше застрелян на 19 декември на откриването на фотоизложба в турската столица. Нападателят - полицейският служител Мевлют Мерт Алтънташ, бе ликвидиран от силите за сигурност.

Сестрата на полицая, убил руския посланик в Анкара: Промиха му мозъка

Сестрата на убиеца разкри, че брат й е издържал изпита за охрана на турския президент Реджеп Ердоган, но не го назначили, тъй като младият мъж нямал достатъчно стаж. Тя разкри, че семейството не било много религиозно, но по време на обучението на Мерт Алтънташ в полицейската школа брат й се променил и започнал да се моли по 5 пъти на ден.

Откриха писмо от убиеца на руския посланик в Турция

"Той пиеше алкохол, ние никога не сме го карали да чете Корана или да се отдава на молитви. Ние не сме такова семейство. На него му промиха мозъка и той започна да страни от нас. Казват, че ние сме го възпитали по подобен начин, но ние не правихме това. Той не знаеше арабски език", разказа сестрата.

Тя отбеляза, че голямо влияние му оказал съкурсник от полицейската академия, с който живели под наем в къща в Анкара.

Турция: Ясна е връзката на убиеца от Анкара с Гюлен

Сестрата отрича брат й да е имал някаква връзка с организацията на опозиционния ислямски проповедник Фетхулах Гюлен, за което твърдят турските медии. Той не и учил в неговите училища. Семейството на убиеца решило да не взема тялото му

Убиха руския посланик в Турция при покушение

Руският посланик Андрей Карлов посмъртно бе удостоен със званието "Герой на Русия".