Пет нови коли за полицията в Разград обеща министър Бъчварова
Пет нови коли за полицията в Разград обеща министър Бъчварова / netinfo

Пет нови полицейски автомобила ще получи Областната дирекция на МВР-Разград. Това обяви вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова след работна среща в Разград с ръководствата на три дирекции от Североизточна България – Разград, Шумен и Търговище. Събирането, на което тя присъства заедно със заместник главния секретар на МВР Георги Арабаджиев, бе свързано с реализацията на специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност. На нея са отчетени както свършеното досега, така и са планирани предстоящите дейности.

Бъчварова обяви, че е удовлетворена от резултатите, които са докладвани от тримата директори намаление средно с една четвърт на битовите престъпления, и увеличение с 9-10% на разкритите престъпления от този вид. Това показва много добра системна работа – заяви Бъчварова. По думите й битува разбиране, че не се работи по линия на битовата престъпност, което не е честно спрямо служителите на МВР, за които това е основна линия и резултатите го показват. Погрешното впечатление Бъчварова обясни с факта, ме хората са социалночувствителни към този вид престъпления. Тя препоръча на полицейските директори периодично да обявяват резултати от специализираната операция, за да знаят хората какво се случва.

Бъчварова съобщи, че е обсъдено и обезпечаването на операцията, на дирекцията в Разград предстои предоставянето на 5 нови полицейски автомобила, в Шумен – на 6, а в Търговище – на 4. В какъв период ще стане това, тя не уточни, обяви само че автопаркът на МВР като цяло ще бъде обновен на 50% до началото на следващата година. Бъчваров съобщи още, че ще бъдат назначени допълнително сътрудници по охраната: 8 – в Разград, 12 – в Шумен и 10 – в Търговище.