Преизбраха Елена Нонева за председател на ПД Социалдемократи
Преизбраха Елена Нонева за председател на ПД Социалдемократи / Dariknews.bg, архив

Делегатите на VIII-та Национална конференция на Политическо Движение „Социалдемократи" с пълно мнозинство преизбраха за нов мандат досегашния председател на движението Елена Нонева.

Избран бе и нов Изпълнителен съвет на партията, който се състои от 11 члена. От тях 50% са представители на младежката организация на ПДС. За заместник-председатели на движението са избрани д-р Георги Петров, който е и председател на Националната младежка организация на ПДС, Иван Димитров - председател на Областната организация на партията във Велико Търново и Божидар Митев - председател на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ. Избран е и Национален съвет в състав от 71 души, както и Национален контролен съвет от 11 души.

Конференцията прие отчетните доклади на председателя на ПДС Елена Нонева и председателя на Националния контролен съвет Антон Янев. Приета бе резолюция „Промяна и обединение", в която са засегнати основните аспекти за бъдещото развитие и политики на партията. По време на форума беше взето решение за участие на ПДС в предстоящите предсрочни избори за Народно събрание. В близките седмици предстои да се реши формулата за участие в тях.