Министърът за акцията срещу митничарите: Изключително добра работа
Министърът за акцията срещу митничарите: Изключително добра работа / снимка: Черно море

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова определи като изключително добра работата на подчинените си както при случая с арестуваните за корупция варненски митничари, така и при разкриване на тройното убийство във Вълчи дол през уикенда.

Акцията срещу митничарите е дълго подготвяна и е изключително емблематична за усилията на МВР, подчерта министърът. Бъчварова изтъкна и фактът, че при осъществяване на спецоперацията не е имало изтичане на информация.

„Мисля, че е емблематично за начина, по който се работи по отношение на борбата с корупцията, посочи вътрешния министър.

Петима от задържаните митничари отиват на съд

Във връзка с тройното убийство във Вълчи дол, шефът на варненската дирекция на МВР Даниел Пашов заяви, че е твърде рано да се каже как и какво точно се е случило. По думите му, най-вероятно извършителят не е външен човек.

Каква е основната версия за трите трупа във Вълчи дол

„Под ръководството на Окръжна прокуратура мисля, че нещата съвсем скоро ще бъдат ясни", каза Пашов.

67 % по-малко умишлени убийства са регистрирани във Варненско през 2016 година, спрямо 2015-а, посочи вътрешният министър. При грабежите спадът е 37 на сто. При кражбите също се отчита спад, който е 9 %. Близо 28 на сто по-малко са откраднатите автомобили. Разкриваемостта на престъпленията в региона се е увеличила с 10 на сто и за миналата година е близо 38 %.

Днешната визита на министър Румяна Бъчварова във Варна е част от поредицата работни срещи в страната във връзка със специализираната полицейска операция за борба с битовата престъпност.