Снегопочистването във Велико Търново продължава по график
Снегопочистването във Велико Търново продължава по график / снимка: Пресцентър - Община В. Търново

Снегопочистването на второстепенните и квартални улици във Велико Търново продължава по график.

Събраната при дейността снежна маса от централната част на Старата столица бе премахната и транспортирана със самосвали извън рамките на града.

На територията на Велико Търново работят 40 машини, различни по вид и габарити, с които се извършва снегопочистване на уличната мрежа. Оперативният щаб работи постоянно, сигналите на гражданите се предават на фирмите, изпълняващи дейностите по зимната поддръжка.

Допълнителни количества химически материали против образуване на ледени блокове по улиците ще бъдат доставени на фирмата, която изпълнява основните дейности по зимна поддръжка. След разговори на кмета на Велико Търново Даниел Панов с доставчици е избран продукт, който може да бъде смесван с другите по вид инертни материали.

Техниката работи в по малките улици в широкия център на Велико Търново, в старата част на града, в отделни зони от кварталите "Картала”, "Чолаковци” и "Слънчев ден”. Машините влязоха и  в локалните улици на квартал "Бузлуджа”. Снежната маса се събира  на купчини и се транспортира със самосвали извън града.

Дейностите по почистването продължиха  и през уикенда.

Служители на общинското предприятие "Зелени системи” продължават да работят по почистването на тротоари и обществени пространства.

Експерти от инспектората към Община Велико Търново вече издават предписания за премахване на ледените висулки и снежни маси по покривите на частни сгради, кооперации и блокове в режим на етажна собственост.