Глоби за непочистен сняг и ледени висулки ще налагат във Велико Търново
Глоби за непочистен сняг и ледени висулки ще налагат във Велико Търново / DarikNews.bg, архив

Глоби за непочистен сняг и ледени висулки ще бъдат налагани от Община Велико Търново на собственици и ползователи на имоти в централната градска част. Издадени са  множество предписания, съобщиха от общинската администрация.  При неизпълнение на предписанията ще бъдат наложени санкции. Глобите за физически лица  са  от 100 до 1000 лв, а за юридически лица - от  500 до 2500 лв.

Служители на общинска администрация са извършили проверки на търговските обекти и офиси по централните улици "Стефан Стамболов“, "Независимост“, "Васил Левски“ ,"Никола Габровски“ и бул. "България“. На всички собственици, наематели и ползватели, които не са почистили снега пред сградите си са дадени предписания незабавно да предприемат действия по отстраняването на ледените образувания от покривите и почистване на прилежащите части към обектите от сняг.

Съгласно разпоредбите на Наредба за опазване на околната среда на територията на Община Велико Търново, собствениците, наемателите и ползвателите са длъжни да почистват редовно, включително и от сняг и лед, прилежащите части към сградите, тротоарите и др. терени, които стопанисват, напомнят от общинска администрация.