Обстановката в община Генерал Тошево продължава да бъде сложна
Обстановката в община Генерал Тошево продължава да бъде сложна / DarikNews.bg, архив

Към 10.00 часа обстановката в община Генерал Тошево продължава да бъде сложна, съобщават от общината. Отворен за движение без ограничения е републикански път Добрич – Генерал Тошево – ГКПП Кардам. Малката част отворени пътища са проходими при много тежки зимни условия.

И през днешния ден усилията на кризисния щаб са насочени към създаване на връзка на селата от източната част на общината с град Генерал Тошево. Заради изключителното тежкото състояние на републиканската отсечка Рогозина – Спасово, специализираната военна техника от поделението в Шабла ще направи опит да отвори пътя Сърнено – Преселенци.

Водят се разговори за допълнителна помощ с високо проходима, верижна техника, което да ускори почистването на пътната мрежа в общината.

След подаден сигнал от граждани в с. Сираково е изпратена верижна техника на Община Генерал Тошево, за да извози болен гражданин.

Електрозахранване и водоподаване има във всички населени места.

Кризисният щаб отново апелира за спазване на разпоредбите, посочени в заповедта за продължаване на обявеното бедствено положение.