Разкриха жестоко убийство на възрастен бизнесмен
Разкриха жестоко убийство на възрастен бизнесмен / netinfo

Жестокото убийство на 80-годишния бизнесмен Иван Масърлиев от ловешкото село Български извор, извършено на 19 декември м.г., е разкрито, оповести на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Тялото му бе намерено от жената, с която живеел на семейни начала, около 22:00 ч. Металната каса в къщата била разбита. Жената повикала комшията, който се обадил в полицията.

Петима са участниците в престъплението, първоначалната им цел е била грабеж, обясни Вълков. В хода на разследването по досъдебното производство е установено, че част от групата проникнала в дома на Масърлиев около три седмици по-рано, като задигнали разни вещи, включително и един голям телевизор. Вероятно тогава се е родила идеята да повторят влизането в тази къща, тъй като в една от стаите видели метална каса. На 19 декември се връщат, вече добре организирани. Петима човека са, а зад волана на БМВ-то е жена. Около 20:00 ч. влизат в дома на бизнесмена, намират го в една от стаите, завързват го за стол с електрически шнур, правят „сицилианска примка", завързвайки единия му крак и двете му ръце зад гърба, омотават и бинт около шията и устата му. Нанасят му побой, удряйки го по главата и лицето, опитвайки се най-вероятно да изтръгнат какво има в касата, преди да започнат да я разбиват, разказа установеното около фактическата обстановка окръжният прокурор.
От сейфа липсват хиляди левове и златни накити - пръстени, наполеони и др. Точната стойност на грабежа не бе оповестена, но е петцифрено число.
В къщата на Иван Масърлиев са влезли трима човека, другите двама, в т.ч. и жената шофьор, са подсигурявали бягството. Чакали близо до къщата и след жестокото убийство потеглили в посока София.

Двама от участниците в престъплението се издирват. Това са Мирослав Илиев Еленков (28 години) и Божидар Георгиев Гокин (34) от София.
В ареста е 36-годишен мъж. В петък, 13 януари, прокуратурата ще внесе искане в Ловешкия окръжен съд за мярка за неотклонение.