Имаме проект за вълнолома
Имаме проект за вълнолома / netinfo

Проектът за рехабилитация на вълнолома на град Бургас е готов. Той представя цялостна визия за бъдещето на съоръжението според концепцията за обособяване на територията от 1-во до 4-то корабни места като "Зона за обществен достъп", част от която е. Заедно с това, предлага решения за достигане на оптимална защита от вълнение. Сега вълноломът е със силно нарушена конструкция от силните ветрове и големите морски вълни и има нарушената тетраподна защита, съобщава gradat.bg

Вълноломът е строен през 1902 г. и попада в територията на пристанище Бургас в поземлен имот с трайно предназначение за пристанище. Предвид новата му функция на пешеходна зона и лошото му техническо състояние той се нуждае от реконструкция и модернизация за достигане на оптимална защита от вълнение.

Целта на проекта за рехабилитация на вълнолома на Бургас е да се постигне оптимална защита от вълнение и да представи цялостна визия за бъдещето му, съобразено с концепцията за обособяване на територията от 1-во до 4-то корабни места като зона за обществен достъп.

Проектът обхваща реконструкция и модернизация на стария вълнолом на град Бургас, който вследствие на годините е със силно нарушена конструкция, причините за което са силните ветрове, големите морски вълни и нарушената тетраподна защита.

Стойност на проектирането: 144 880 лв. без ДДС. Не е ясно кога изпълнението на проекта ще започне.