Три години условно получи мъжът, опитал се да купи мотор с фалшиви евро
Три години условно получи мъжът, опитал се да купи мотор с фалшиви евро / Thinkstock/Getty Images

Пловдивският окръжен съд одобри споразумение, с което Майкъл Джонгов, опитал се да купи мотор с фалшиви евро, получава  три годишна условна присъда и е попречил на органите на властта да го арестуват.

Както вече ви съобщихме, на 23 август, миналата година, Майкъл позвънил на мобилния телефон на мъж от Асеновград във връзка с обява за продажба на мотоциклет  „Ямаха”. Казал му, че иска да го купи като подарък за брат си и тъй като се прибира от Италия, разполагал с евро. Попитал дали може да плати мотоциклета с 2500 евро.24-годишният Майкъ позвънил на мобилния телефон на мъж от Асеновград във връзка с обява за продажба на мотоциклет  „Ямаха”. Казал му, че иска да го купи като подарък за брат си и тъй като се прибира от Италия, разполагал с евро. Попитал дали може да плати мотоциклета с 2500 евро.

След насрочена между двамата среща, те отиват да огледа мотоциклета. Обвиняемият, без да го изпробва, казал, че му харесва и ще го купи. Обяснил, че от шест години пребивава в Италия, където работел като футболист във втория отбор на Палермо. Другият мъж, който е свидетел по делото, владеел италиански език и се опитал да го заговори, но Майкъл не му отговорил и дума. Извадил 25 броя фалшиви банкноти с номинал по 100 евро. Продавачът се усъмнил в истинността на банкнотите и ги дал на брат си да ги огледа.

След проверката на машина за банкноти на близка бензиностанция, както и при собственик на чейнч бюро бил подаден сигнал на телефон 112 за фалшивите банкноти. След минути пред заведението спрял полицейски патрул, но когато служителите тръгнали към Майкъл Дж., за да установят самоличността му, той побягнал и оказал яростна съпротива в опита да го задържат, като се дърпал, ритал с крака и истерично крещял, опитвайки се да се отскубне.

До налагане на наказанието се стигна след подписване на споразумение между страните, одобрено от съда.